2012. augusztus 16., csütörtök

Az ezeregy nap (és éjszaka) meséi


Múltkoriban találtam egy honlapot, ahol dátumok közötti különbségeket lehet számolni, és feltűnt, hogy közeledik az 1000. nap, ami eltelt a körülmetélésem óta. Ez adta

az ötletet, hogy némileg rendhagyó módon - kérdezz-felelek formában, ha úgy tetszik, képzelt riportként - ismét összeszedjem, rendszerezzem a gondolataimat a körülmetélésemmel kapcsolatban.

Összesen tehát 1001 nap telt el, érdekességképpen ez annyi, mint
  • 143 hét
  • 24024 óra
  • 1441440 perc
  • 86486400 másodperc
A számmisztika után lássuk a kérdéseket és a válaszokat!

  1. Orvosi okból metéltek körül? Nem. Teljesen egyéni elhatározásból történt a beavatkozás.
  2. Honnan jött az ötlet? Gyerekkoromban kísérleteztem a fitymám hátrahúzva tartásával (már egész korán, 6-8 éves koromtól). Érdekes módon a serdülőkor elején kikopott ez a dolog, akkor nem igazán foglalkoztam vele. Aztán a középiskolában ismét elkezdtem a hátrahúzást, mert mind esztétikailag, mind komfort szempontjából jobban tetszett a fedetlen makk. Ennek az állapotnak a véglegesítése miatt szántam rá magam.
  3. Mióta tervezted a körülmetélést? Régóta játszottam a gondolattal (a 2000-es évek elejétől), végül sok más ok miatt 2008. tavaszán született meg a szilárd elhatározás. Aztán valamivel több, mint egy év szünet következett, mire az elhatározást tettek is követték. Azoknak, akik tervezik a dolgot, érdemes előre gondolkodni, hiszen legtöbbször csak hetekkel későbbre lehet időpontot szerezni. Esetemben pár nap híján egy hónap telt el az első vizsgálattól a műtétig.
  4. Igényelt valamilyen "szervezést" a dolog kivitelezése? Hogy készültél a körülmetélésre? A legnehezebb dolog az első vizsgálatra való időpontkérés, és maga a beszélgetés volt. Nem vagyok különösebben zárkózott típus, mégis volt bennem egy kis feszültség, hogy ilyen dolgokról kell egy orvosnak beszélnem. Szerencsére ennek semmi alapja nem volt, senki nem nézett hülyének, hogy mindenféle orvosi ok nélkül szeretném magam körülmetéltetni. Mint megtudtam, a felnőtt éveiben körülmetélt férfiak közel egyharmada önként választja a körülmetélést. Az első vizsgálaton az orvos elmondta azt is, hogy mire lesz szükség a gyógyulás során. A gyógyszertárban előző nap szereztem be Betadin-t, kötszert (kezdeti készletet kaptam a műtét után), némi sebhintőport a későbbi kötözések megkönnyítése érdekében. Rövidre nyírtam a szőrzetet, ezt kérte a sebész. Érdekes, hogy az első vizsgálat után nem izgultam, leginkább várakozás volt bennem.
  5. Hogyan folyt a beavatkozás? Reggel megérkeztem a rendelőbe (tömegközlekedéssel). Rövid várakozás után vetkőzés (deréktól lefelé), be a műtőbe. Pár gyors injekció, a hatás felépüléséig az orvos felállított egy paravánt, amivel eltakarta előlem a történéseket, és már kezdte is. Az egész nem volt több 20 percnél, és csak pár kellemetlen pillanat volt (pl. a fék eltávolítása, néhány öltés behelyezése). Utána fél óra megfigyelés, ellenőrzés, és már mehettem is haza (ismét tömegközlekedéssel). Még kétszer kellett ellenőrzésre visszamennem. A műtét után a tömegközlekedés/taxi OK, a vezetés határeset, a pedálok nyomkodása kellemetlen lehet.
  6. Elégedett vagy a végeredménnyel? Igen, nagyon jó lett az eredmény.
  7. Ha valamin változtathatnál, mi lenne az? Talán egy kicsit feszesebbre csináltatnám (mondjuk ezt még most is megtehetem), és a fékből megmaradt minimális részt is leszedetném. Igazából mindkettő apróság, lehet, hogy egyszer még rászánom magam.
  8. Mennyire "feszes" a végeredmény? Nem igazán feszes, a lényeg, hogy a makk mindig teljesen fedetlen, de szándékosan valamennyi bőr visszahúzható a peremére. Spontán módon ez szinte soha nem történik meg.
  9. Mennyire "magas" a végeredmény? Eléggé, a belső fityma nagyobb része megmaradt. Ezt így kértem.
  10. Eltér a külső és a belső fityma színe egymástól (two-tone effect)? A heg nem nagyon markánsan, de látszik, az idő múlásával teljesen kisimult. A színbeli eltérés a heg két oldalán nem jelentős, de jól érzékelhető.
  11. Látszik az ernyedt péniszen, hogy metélt, és nem hátrahúzott? Igen.
  12. Megcsináltatnád újra a körülmetélést? Igen, ha lehetne, legkésőbb középiskolás korban, szülői beleegyezéssel.
  13. Születendő gyermekeidet körülmetéltetnéd? A válaszom - még a németországi fitymabotrány ellenére is - határozottan igen. Azon kevesek közé tartozom, akik felnőttként is látták mindkét oldalt, és mivel a körülmetélés előnyeit a saját bőrömön tapasztaltam, a döntésem felelősségteljesen tudom meghozni.
  14. Mi volt a legrosszabb élményed a körülmetéléssel kapcsolatban? A csaknem 1 hónapos gyógyulási idő, és a sok kötözgetés, pepecselés. Ott voltak kellemetlen pillanatok.
  15. Mi volt a legjobb élményed a körülmetéléssel kapcsolatban? Szinte csak az van. Ha egyetlen dolgot kéne kiemelnem, akkor azt mondanám, hogy semmihez sem fogható, kellemes érzés az állandóan fedetlen makk, amely egyúttal jelentős önbizalom többletet is ad. Emellett sokkal tisztább, a személyes higiénia is javul, csökken a különféle fertőzések veszélye.
  16. Volt változás a szexualitás terén a műtét után? Igen. Aki azt állítja, hogy teljesen ugyanolyan a két állapot, az nem mond igazat. Szerencsére ezek a változások pozitívak. A két dolog, amely téren talán a legjobban érzékelhető a különbség, az önkielégítés és az orális szex. Arra is érdemes számítani, hogy lesz egy átmeneti időszak, amire a barátnő megszokja az új helyzetet, és ugyanolyan jól kezeli, mint a régit. Ez azonban egy izgalmas felfedezés, remek lehetőség egymás még mélyebb megismerésére is. (Ezekről tervezek egy új bejegyzést is a blogra.)
  17. Mit tanácsolsz azoknak, akik a körülmetélés előtt állnak? Akiknek orvosi okból van erre szükségük, azok egy percig se halogassák. Az igazi egészségügyi kockázatot nem ez az apró beavatkozás, hanem ennek halogatása jelenti. Akik saját elhatározásból tervezik, azoknál "fejben" ez már úgyis eldőlt. A tájékozottabb hölgyek többsége pedig igen nagyra értékeli a gesztust, ha partnerük - nem kis részben az ő egészségük fontossága miatt is - elvégezteti a körülmetélést.

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Körülmetélve, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena